آموزش پایان نامه و مقاله

مشاوره انجام پایان نامه

    نظر

شمایی که در حال خواندن این مقاله می­ باشید احتمالاً  دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا هستید و در جستجوی راهی برای کسب مشاوره انجام پایان نامه می ­باشید.

آخرین و سخت ترین مرحله که دانشجویان در مقاطع دانشگاهی خود وارد آن می ­شوند انجام پایان نامه می ­باشد.می­ دانیم که نوشتن پایان نامه نیاز به وقت و دانش کافی دارد. ممکن است دانشجویان به دلایل مختلف مثلاً شاغل بودن  نتوانند به تنهایی از عهده­ی این کار برآیند و هم چنین بنا به دلایلی به استاد راهنما دسترسی نداشته باشند  پس به فکر راهی برای کسب مشاوره انجام پایان نامه خواهند افتاد. اگر شما نیازمند مشاوره انجام پایان نامه می­ باشید و اگر می­ خواهید خیلی سریع و البته صریح به چارچوبی کلی برای روند کار خود دست پیدا کنید این مقاله­ ی کوتاه را تا پایان مطالعه فرمایید.

پایان نامه در اکثر دانشگاه­ها از 5 فصل اصلی تشکیل می­ شود که در برخی از دانشگاه­ها مراحل متفاوت است. در ادامه به توضیحاتی مختصر در هر مرحله خواهیم پرداخت:

 چه کسانی از پایان نامه­ ی شما استفاده می­ کنند؟

نکته ­ی مهم و بسیار بااهمیتی که در مشاوره انجام پایان نامه همواره بر آن تأکید می­شود اشاره به این موضوع می­ باشد که مطالب ذکر شده در پایان نامه ی شما  نباید خسته کننده و غیرضروری باشند زیرا پایان نامه­ی شما مانند هر پژوهش علمی دیگر در اختیار دانشجویان در سنین مختلف که با شما هم رشته هستند قرار می­گیرد پس باید بتواند به اندوخته­ های علمی آنها بیفزاید.

پیش ازنوشتن، پژوهش­ها و مقالاتی در موضوع خود بخوانید تا با مطالب جدید پایان نامه ­بی نظیر ارائه دهید.

راه اساسی برای انجام پایان نامه طرح یک پرسش بی نقص برای پژوهش است که کمک فراوانی می کند.

انتخاب موضوع پایان نامه

انتخاب یک موضوع جدید ، مفید و هدفمند اولین گام برای انجام پایان نامه می ­باشد. موضوع پایان نامه باید طوری انتخاب شود که شما بتوانید به آسانی آن را پیش ببرید.

معمولاً در مشاوره انجام پایان نامه برای انتخاب موضوع پایان نامه نکاتی را مطرح می­کنند اگر بخواهیم آن­ها را در چند جمله خلاصه کنیم به صورت زیر می­باشد:

موضوع پایان نامه باید مورد علاقه دانشجو باشد نو و غیرتکراری بوده  و با نیازهای جامعه همگام باشد یعنی قابلیت رفع نیازهای جامعه را داشته باشد و قابلیت اجرایی و همچنین ارزش تحقیق داشته باشد متناسب با حوزه تخصص دانشجو بوده و از نظر اقتصادی انجام آن به صرفه باشد.

منابع مالی و تحقیقاتی موجود قابل دسترس باشند و دانشجو یا پژوهشگر به اندازه­ی کافی به موضوع علاقه داشته و نسبت به آن کنجکاو باشد و در نهایت ضروری است که  قلمرو مکانی و زمانی پژوهش  در موضوع و عنوان پایان نامه مشخص  شود.

بنابراین به طور کلی موضوعی که انتخاب می­ کنید باید ویژگی­های کلی و اساسی را دارا باشد از جمله اینکه: موردی که راجب به آن تحقیق می­کنید را به طور واضح نشان دهد .نباید عبارات اختصاری را در موضوع پایان نامه به کار ببرید. و این که موضوع غیرسؤالی بوده و به جامعه­ی آماری که قصد بررسی آن را دارید اشاره داشته باشد.سعی کنید موضوع را طوری بنوسید که مخاطب جذب شود وهمچنین محتوای پژوهش را معرفی کند.یک موضوع خوب موضوعی است که در آن به متغیرهای وابسته و مستقل اشاره شده است.

منابع تحقیق پایان نامه

مرحله­ ی بعدی در انجام پایان نامه، تعیین منابع تحقیق است که پایان نامه براساس آنها نگارش می­شود. پس  به جمع آوری مقالات ، کتاب­ها و پژوهش­های انجام شده  پرداخته و به دقت آنها را بررسی کنید.

شما می­توانید از دو نوع منابع اولیه و ثانویه برای انجام پایان نامه خود بهره بگیرید.منابعی که توسط خلق کننده­ ی ایده یا نظریه یا آزمایش­های موضوع مربوطه نوشته شده­ اند، منابع اولیه ومنابعی که در رابطه با موضوع مطالبی را ارائه می­دهندمنابع ثانویه نام دارند و البته ناگفته نماند ذکر منابعی که از مطالب آن  برای پژوهش خود استفاده کرده­اید در انتهای پایان نامه و در قسمت فهرست منابع ضروری می­باشد.

تجزیه و تحلیل داده ­ها

یکی دیگر از مراحل انجام پایان نامه مرحله­ی تجزیه و تحلیل داده­ها می­باشد. شما باید بعد از جمع آوری و مطالعه اطلاعات و پژوهش­های موجود این اطلاعات را تجزیه و تحلیل کرده و به بحث و نظریه پردازی در مورد آن­ها بپردازید سپس نتایجی را که بدست آورده­اید با توضیحات کامل  و مفصل در این بخش از پایان نامه­ی خود ارائه دهید. انتخاب نوع تحلیل به موضوع مورد مطالعه­ بستگی دارد که می­توان از روش­های آمار توصیفی یا استنباطی استفاده کرد.

نتیجه­ گیری

بالاخره آخرین قسمت از نگارش پایان نامه به این صورت می­باشد که  شما باید فصلی را  با عنوان نتیجه­گیری به نگارش نتایجی که از پژوهش خود بدست آورده­اید اختصاص دهید. و به مسائلی  مختلفی درآن بپردازدید از جمله مسائلی که در قسمت نتیجه­گیری گنجانده می­شود مطرح کردن مطالبی مانند محدودیت­هایی که در روند پژوهش وجود داشته است، پیشنهاداتی که در زمینه­ی پژوهش شما قابل اجرا هستند و ..... می­باشد. شما می­توانید چند صفحه را برای نوشتن این مطالب به صورت موردی و جامع اختصاص دهید.

با توجه به این که اینروزها یکی از دغدغه ­های دانشجویان به خصوص در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه پایان نامه می­باشد و البته گاهی دانشجو به دلایل گوناگون احتیاج به مشاوره انجام پایان نامه خواهد داشت مؤسسات گوناگونی برای ارائه­ی کمک و مشاوره­ انجام پایان نامه وجود دارند که به نحو احسن دانشجو را در طی این فرآیند یاری خواهند رساند.